Vsak prostor ima svojo osnovno energijo, dodatno energijo vnašajo v prostor osebe, ki tam živijo. Te so odvisne od njenega  psihofizičnega stanja. Ves čas s svojimi mislimi in čustvi produciramo energije, te se sestavljajo v skupke in sčasoma postanejo čisto prave nadloge, predvsem več časa trajajoča negativne stanja, poskrbijo za “oživitev” elementalov.

Ker se večina ljudi giblje v prostorih in je v stiku z ljudmi, ki prav tako niso v energijskem ravnovesju, to še dodatno obremeni avrično polje občutljivih ter senzibilnih oseb. S seboj torej prinšamo in velikokrat celo predelujemo travme in težave, ki niso naše.

Zato je nujno poznavanje sebe, v prvi fazi pa kot orodje za zaščito uporabimo energijski nakit – orgonit.

Za celostno ureditev energij v prostorih je potrebno uskladiti vse dejavnike, energije v prostoru ter energije oseb, da bo prostor postal podpora za življenje, dom, kjer bodo odnosi urejeni, komunikacija tekoča, bivanje toplo in harmonično.

Glede na stanje energij se izbira med različnimi orodji.

Na osebni ravni je najhitreje in najbolj učinkovit energijski nakit – orgonit v določeni kombinaciji za specifičen namen. Energijski nakit deluje v globino in v določenem času se bodo energijske blokade zmehčale in odluščile. Ljudje smo v osnovi sami transformatorji, prav tako tudi kreatorji vsega, žal zaradi nevednosti in neznanja si sami ustvarjamo težave. Na poti do globokih spoznanj, da smo kreatorji svojega sveta, občasno potrebujemo orodja za prvo pomoč.

Za prostor glede na potrebe in želje lahko izberemo Mandalo določene geometrijske oblike in barve ali Božanski opomnik človeštvu – orgonit v primerni kombinaciji kristalov ter kovin. Lahko pa tudi kombinacijo vseh orodij.

Alenka Marvatis