Pomen kamnov in kristalov, ter njihovo delovanje, so nujne informacije za pravilno izbiro.

Vsak kristal ima svojo frekvenco, ki zelo različno vpliva na osebo ter njeno psihofizično stanje.
Pri izbiri pravega kristala v energijskem nakitu je potrebno uskladiti več dejavnikov.Pomen kamnov in kristalov
Pomembno je zavedanje svojega stanja ali situacije, namen, kaj bi s kristalom radi dosegli, ter poznavanje pomena kamna ali kristala.
Prav tako, kot ima svojo frekvenco kristal, ima tudi vsaka oseba svojo osebno frekvenco s katero deluje v svet.
Kristal v energijskem nakitu bo dopolnil in povezal frekvence v harmonično celoto, jih osrediščil ter ustvaril vrtinec v srčnem centru.
Za lažje razumevanje kaj so in kako delujejo frekvence, naj pojasnim dve osnovni energijski stanji.
Oseba ima lahko močno delovanje nizkih frekvenc in visoke težje zaznava ali jih sploh ne, lahko pa je močna v zaznavanju visokih in ima težave pri delovanju z nizkimi frekvencami. Prav tako obstaja veliko vmesnih variant.
Ne govorimo o tem kaj je dobro ali slabo, pač pa o različnih osnovnih stanjih oseb. Optimalno stanje je sinhrono delovanje nizkih in visokih frekvenc, takrat delujemo celostno.
Če nam to ni bilo dano ali se je mogoče stanje zaradi določenih izkušenj spremenilo in poslabšalo, imamo lahko na določenih področjih težave.
Težave povezane s šibkim delovanjem nizkih frekvenc so pomanjkanje stabilnosti, moči, fokusa, manjša zbranost, težave s koncentracijo, nezaupanje vase, nizka lastna vrednost in samopodoba, veliko strahov, splošno stanje zmede, neodločnosti, nezmožnost premikov v življenju,..
Težave pri manjšem delovanju visokih frekvenc se lahko pokažejo kot pomanjkanje pretoka energije in informacij, pomanjkanje zavedanja, intuicije, vseh oblik psihičnih sposobnosti, kot so jasnovidnost, jasnočutnost, zavedanje nematerialnega sveta, drugih svetov in dimenzij, subtilnih energij, pomanjkanje vizij, idej, občutek odrinjenosti, nepovezanosti, samote, ujetosti, občutek majhnosti…nezavedanje sebe kot božanske biti.

Glede na osebno stanje bomo izbrali energijski nakit z določeno kombinacijo kristalov ali kovin, da poveže in vzpostavi pravilen energijski pretok ter ojača pomanjkljive frekvence.

Iz teh razlogov je pomembno poznavanje pomena kamnov in kristalov.

Osnovne kombinacije v energijskem nakitu za povečanje delovanja nizkih frekvenc so kristali: lapis lazuli, tigrovo oko, malahit, onix, hematit, granat, hrizokola, serpentin, obsidijani… v kombinaciji s kovino ali piritom.

Kombinacije za usklajevanje z visokimi frekvencami pa ametist, fluorit apatit, roza, zeleni in melona turmalin, selenit, smaragd, modri safir, akvamarin, angelit, celestin, mesečev kamen…v kombinaciji s kameno strelo.

Pomen kamnov in kristalov je dobrodošlo znanje tudi ko izbiramo energijski nakit kot darilo za ljubljene osebe, kristale ali energijske kreacije za boljše počutje v domu, na delovnem mestu, kot podporo za nove projekte in življenjske spremembe.

Pomen kamnov in kristalov v vsakdanjem soočanju z življenjskimi izivi v naslednjem blogu.

Več informacij in nasvet preko kontaktnega obrazca.